Lavkarbo sjokolade-rullekake med bringebærkrem
Når jeg har lyst på noe godt, så lager jeg som regel ei kake eller dessert.
I dag ble det sjokolade-rullekake med bringebærkrem.
Jeg har tatt utgangspunkt i Oopsie brød, som de fleste lavkarbere kjenner til.
Bunn:
6 egg
200 gr philadelfiaost naturell
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver.
2 ss kakao
en liten klype salt.
2 ss sukrin melis, eller annen søtning du liker
1 ts bourben vanilje
Pisk eggehvitter helt stivt sammen med bittelitt salt.
Bland eggeplommer, philadelfiaost, bakekakao, 2 ss sukrinmelis, litt vanilje og bland det godt sammen til det ikke er noe klumper.
Tilsett bakepulver og fiberhusk til slutt.
stek på bakepapir i ovnen på 150*C i ca 20 min.
Ta den ut og legg den over på hodet og løsne bakepapiret, men la det ligge over mens du lager kremen.
Krem:
bland kremfløte, resten av vaniljen, 1 ss sukrinmelis og pisk til krem.
Ganske så fast så tar du i den ferdig rørte bringebæra.
Smør et jevnt lag utover bunnen.
La det være igjen litt bunn uten krem på enden. Rull sammen til en fin rullekake
I dag ble det sjokolade-rullekake med bringebærkrem.
Jeg har tatt utgangspunkt i Oopsie brød, som de fleste lavkarbere kjenner til.
Bunn:
6 egg
200 gr philadelfiaost naturell
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver.
2 ss kakao
en liten klype salt.
2 ss sukrin melis, eller annen søtning du liker
1 ts bourben vanilje
Pisk eggehvitter helt stivt sammen med bittelitt salt.
Bland eggeplommer, philadelfiaost, bakekakao, 2 ss sukrinmelis, litt vanilje og bland det godt sammen til det ikke er noe klumper.
Tilsett bakepulver og fiberhusk til slutt.
stek på bakepapir i ovnen på 150*C i ca 20 min.
Ta den ut og legg den over på hodet og løsne bakepapiret, men la det ligge over mens du lager kremen.
Krem:
bland kremfløte, resten av vaniljen, 1 ss sukrinmelis og pisk til krem.
Ganske så fast så tar du i den ferdig rørte bringebæra.
Smør et jevnt lag utover bunnen.
La det være igjen litt bunn uten krem på enden. Rull sammen til en fin rullekake
Kommentarer
Legg inn en kommentar