God gammeldags fiskegrateng.
Her kommer oppskrift på god gammeldags fiskegrateng som er lavkarbo vennlig.
Oppskriften passer til 4.
- ca 600 g hvit fisk ( jeg er så heldig å ha sei fra Finnmark med TOPP kvalitet)
- 200 g smøreost. Jeg brukte philadelphia med purre
- 1,5 dl fiskekraft
- 1,5 dl fløte
- litt smør
- 1/2 purre som skjæres i passe biter
- 1 ts malt muskatt
- 1 stort egg
- 3 ss revet parmasan
- 1 ss pofiber, eller man kan bruke malte mandler.
Start med å skille egget og stivpisk eggehvitten.
Skjær purren og surr det mykt med litt smør.
* Lag den hvite sausen ved å smelte smøreosten sammen med fløten og fiskekraften. Smak den til med muskatt og salt. Forsiktig med salt da fiskekraften kan være salt. * Ta kjelen til side og tilsett eggeplommen og rør godt. Vent forsiktig inn eggehvitten.
Ha fisken, purre over i ildfast form. Hell over den hvite sausen.
Ha over parmasanost og pofiber.
Stekes midt i ovnen på 180*C i ca 30 min. Vel bekomme :-)
Skjær purren og surr det mykt med litt smør.
* Lag den hvite sausen ved å smelte smøreosten sammen med fløten og fiskekraften. Smak den til med muskatt og salt. Forsiktig med salt da fiskekraften kan være salt. * Ta kjelen til side og tilsett eggeplommen og rør godt. Vent forsiktig inn eggehvitten.
Ha fisken, purre over i ildfast form. Hell over den hvite sausen.
Ha over parmasanost og pofiber.
Stekes midt i ovnen på 180*C i ca 30 min. Vel bekomme :-)
Ferdig stekt fiskegrateng. Kan være lurt å la den stå å hvile litt før du deler den opp. Da får sausen satt seg litt. |
Det var helt nydelig minsin. Ikke siste gangen du lager håper jeg. nam nam nam nam
SvarSlettDet blir hjemmelaget fiskegrateng mange flere ganger Minsin <3
Slett