mandag 2. desember 2013

Lavkarbo hamburger-brød.

Elsker hamburgere, men ikke alle karbohydratene i burgerbrød man kjøper på butikken. Så da har jeg mikset lit min egen oppskrift.
Denne holder til 4 romslige brød. 

50 g sesam-mel
30 g sesamfrø
20 g mandelmel 
4 egg
2 små ss fiberhusk 
1ts salt
120 g kremost, gjerne med smak 
Bittelitt søtt. Hvetemel smaker søtt, så da etterligner vi den litt. 
1 ts bakepulver. Går fint uten også, men da blir de ikke så luftige. 

Kjør egg og ost helt glatt. Bland alt fet tørre og ha det over i ost/egg blandingen. 
La det svelle i noen minutter. 
Bruk en ss og fordel 4 klatter på et bakebrett. Strø jerne litt sesamfrø over til pynt. 
Stek midt i ovnen på 175*C i ca 20 min, eller til de begynner å bli lys gyldne. 

Ingrediensene. Glemt å få med bakepulveret på bilde. 




Røren er klar. 




Bruker en eldgammel håndmikser. Finner ingen bedre. 




4 klatter klar for steking. 





Ferdigstekt burgerbrød. Håper det vil smake. Lykke til.