onsdag 26. mars 2014

Lavkarbo belgiske vafler.

Belgiske vafler. 
Oppskriften holder til 8 stk.


Grunnen til at jeg har laget dette i dag, er at jeg kom over silikon former til Belgiske vafler hos Norsk Ukeblad.
Pakken inneholdt 2 brett med 4 former.

Her kommer oppskriften: 
  • 350 g mandler som males til mel. ( med eller uten skall, det velger du selv)
  • 50 g smør - smeltes
  • 4 egg piskes for hånd
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl fløte
  • 1 til 2 dl melk eller soyamelk. Start med 1 dl, og spe til mer om den blir tykk
  • 2 ss sukrin eller annen søtning
kardemomme og vaniljepulver. 


Kardemomme, vaniljepulver og sukrin kan du kutte ut om du vil ha frokost-vafel.

Bland smør, melk og fløte og hell det over mandelmelet. Rør om.
Ha i resten av ingrediensene med bakepulver og fiberhusk til slutt. Rør godt om, så alt er skikkelig blandet. La det svelle i noen minutter.
Bruk en ss og fordel røra i formene. Helt opp til kanten.

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stekes på 220*C i ca 12 min (de skal bli litt gyldne og stivnet). Ta brettet ut og snu formene. Ta av formen og etterstek til de er gyldne på baksiden.
Avkjøles på rist. 



Nystekte Belgiske vafler som avkjøles.. :P 



Slik ser de nye Belgiske vafler formene mine ut :-)