mandag 2. desember 2013

Lavkarbo sjokolade-rullekake med bringebærkrem

Når jeg har lyst på noe godt, så lager jeg som regel ei kake eller dessert.
I dag ble det sjokolade-rullekake med bringebærkrem.
Jeg har tatt utgangspunkt i Oopsie brød, som de fleste lavkarbere kjenner til.







 Bunn:

6 egg

200 gr philadelfiaost naturell


1 ts fiberhusk


1 ts bakepulver. 


2 ss kakao

en liten klype salt. 


2 ss sukrin melis, eller annen søtning du liker
1 ts bourben vanilje




Pisk eggehvitter helt stivt sammen med bittelitt salt.


Bland eggeplommer, philadelfiaost, bakekakao, 2 ss sukrinmelis, litt vanilje og bland det godt sammen til det ikke er noe klumper.


 Tilsett bakepulver og fiberhusk til slutt. 

stek på bakepapir i ovnen på 150*C i ca 20 min. 


Ta den ut og legg den over på hodet og løsne bakepapiret, men la det ligge over mens du lager kremen.



Krem:

bland kremfløte, resten av vaniljen, 1 ss sukrinmelis og pisk til krem.


 Ganske så fast så tar du i den ferdig rørte bringebæra. 

Smør et jevnt lag utover bunnen.


 La det være igjen litt bunn uten krem på enden. Rull sammen til en fin rullekake