Dunkervalpene kommer!! Nå er de blitt 5 uker gamle

Nå har valpene blitt 5 uker gamle, og de spiser, leker og sover. Snart skal de få slippe ut i hundegården og få se snø for første gang.
Mange nye bilder på vår hjemmeside HERDa var Dd Hera endelig igang med forberedelsene til fødselen.
Hun graver i kassa si, hun graver i hundegården og hun peser og piper.
Hun har egentlig termin på nyttårsaften, men det er helt normalt at de kommer inntil 3 dager før eller etter.
Vi har laget oss en liste med kjønn, vekt, farger og kjennetegn. Det kan jo bli mange. Dunkeren er kjent for å få mange valper, så opp til 15 er helt normalt.
Vi har hatt en liten gjette-konkurranse her hjemme.
Jeg tipper 9 valper- 4 gutter-5 jenter. 4 blakke og 5 droplet, 4 med glassøye 5 vanlige.
Roger tippet 10 valper- 5 av hvert kjønn. 5 droplet og 5 blakke, 4 med glassøyer og 6 vanlige.
Madts tippa 11 valper, 5 tisper, 6 hanner, 3 droplet 8 blakke, 6 med glassøye og 5 vanlige.
Da får vi se hvem av oss som har mest riktig :-)


Den 30 desember om morgenen begynte Hera å gjøre seg klar til fødsel og hun viste tydelig velkjente tegn til at det var nært forestående. Og kl 1725 kunne vi se den første valpen ligge utenfor moren å bli vasket og stelt. Dette var en sort blakk tispe og var en liten iherdig frøken som fort kjente varmen fra buken til mor og som fort fant pattene. Mor instinktet til førstegangs fødende Hera slo raskt inn og det var utrolig morskjærlighet denne første valpen fikk.

Så gikk det rundt en time før neste kom og da ploppet de ut som perler på en snor. Alt gikk fint frem til valp nr 7. Her hadde vannet gått tidlig og valpen hadde lang reise og var livløs da den kom ut og dessverre klarte jeg ikke å redde denne. I alt så ble det født 10 valper men dessverre så er det bare 7 gjenlevende etter første døgn. Den siste valpen hun fødte var også livløs og kunne ikke reddes. Valp nr 3 i rekkene var jeg usikker på ved fødsel pga størrelsen var bare halve av søsknene. Denne valpen døde på morgenen nyttårsaften.
Tilbake sitter vi med et fint kull som alle er jevne og flott i størrelse. Fordelingen ble 2 tisper en er sort blakk og den andre er droplet og 5 hanner hvor en er droplet og resten er sort blakke.En oppdretter skal aldri være missfornøyd med et slikt kull og jeg er strålende fornøyd med Hera og hennes valper. Det som gjør meg trist er at jeg må skuffe mange tispekjøpere som jeg anser som ideelle hundefolk. Men slikt kan man ikke styre eller vite på forhånd.
Hera er en tispe med utrolig stor jaktlyst, stort søk og har evne til raske uttak. Hun er meget drevsikker og jevner ut tap fort. Hun er taus i fot og tap og nyanserer flott i forhold til avstanden til losdyret. Hun er født rådyrren og har et utrolig flott gemytt og er medgjørlig på alle måter.

Hera ble jaktpremiert på sin første start med 1 ÅP og gode egenskaps poeng. Hun viser usedvanlig gode egenskaper selv på kaldt føre. Hera er ikke den som gir seg i sitt arbeid som jakthund. Hun står på fra morgen til kveld.

På utstilling så fikk Hera CK-CERT-CACIB og BIR på internasjonal utstilling i Bø.
Hera er etter Tell og Gåvålias Tanja. Og Tanja har gitt en rekke jaktpremierte avkom og champions og er blant annet mor til Uno som ble nr 2 i EM 2012.


Sato er en meget intr hann med sterk stamme bak seg som bør passe godt til Hera. Stor jaktlyst og gode egenskaper spesielt på barmark og på jaging i vei kjennetegner denne hann i følge eier. Og det er verdifullt i avl for å produsere gode avkom. Sato er etter den velkjente Stolt som har et hav av jaktpremier og glansbilde Gabbro.
Sato selv er premiert med 1 x 1 ÅP på sin første start og har på utstilling vist på en litt uvillig måte Very Good.
Pappa Stolt er premiert med 1 x 1 ÅP og 4 x 1 EP og 4 x 2 EP og har på utstilling NV10 tittel med fler BIR og CACIB.

Mor Gabbro har 2 x 1 ÅP på prøve og har på utstilling NV10 og NV12 tittel så det sier litt om hennes kvalitet ekstriørmessig.
Her ligger de søte små dunkervalper og sover. Gode og mette :-) 

Her kommer bildene fra kvelden 

Populære innlegg fra denne bloggen

Pulsvanter med falsk flette

Mariusgenser med hjerter, Marius-sweater with hearts and false braiding.