tirsdag 8. oktober 2013

God gammeldags fiskegrateng.

Her kommer oppskrift på god gammeldags fiskegrateng som er lavkarbo vennlig.

Oppskriften passer til 4.
  • ca 600 g hvit fisk ( jeg er så heldig å ha sei fra Finnmark med TOPP kvalitet)
  • 200 g smøreost. Jeg brukte philadelphia med purre
  • 1,5 dl fiskekraft
  • 1,5 dl fløte
  • litt smør
  • 1/2 purre som skjæres i passe biter
  • 1 ts malt muskatt
  • 1 stort egg
  • 3 ss revet parmasan
  • 1 ss pofiber, eller man kan bruke malte mandler. 


Start med å skille egget og stivpisk eggehvitten.
Skjær purren og surr det mykt med litt smør.
* Lag den hvite sausen ved å smelte smøreosten sammen med fløten og fiskekraften. Smak den til med muskatt og salt. Forsiktig med salt da fiskekraften kan være salt. * Ta kjelen til side og tilsett eggeplommen og rør godt. Vent forsiktig inn eggehvitten.
Ha fisken, purre over i ildfast form. Hell over den hvite sausen.
Ha over parmasanost og pofiber.

Stekes midt i ovnen på 180*C i ca 30 min. Vel bekomme :-) 




Ferdig stekt fiskegrateng. Kan være lurt å la den stå å hvile litt før du deler den opp. Da får sausen satt seg litt. 



I dag hadde vi smørdampede grønnsaker til 




Håper det smaker, vel bekomme :-)